Apreciere

 
Anul scolar 2006- 2007 a fost cu siguranta un an foarte bun pentru Colegiul National Nicolae Titulescu. Am aplicat pentru a obţine Certificatul de Şcoala Europeană şi am reuşit. Ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului, domnul Cristian Adomniţei, a premiat cele 60 de şcoli câştigătoare la a IV-a ediţie a concursului „Şcoala Europeană”, în cadrul unei festivităţi organizate la Opera Româna din Capitală. Liceul Teoretic Nicolae Titulescu a ocupat locul 8 , in competitia in care s-au acordat 60 de certificate Scoala Europeana si in care au aplicat 159 de scoli din tara. Certificatul este valabil timp de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reintra în posesia lui. Fiecare unitate de învăţământ a primit şi un premiu în valoare de 4.500 RON. Evaluarea celor 159 de şcoli înscrise în concurs s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor de cooperare europeană cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor de cooperare europeană în programul curent al şcolii, varietatea grupurilor de vârstă implicate în activităţi, continuitate şi constanţă în activităţi, strategie şi modalităţi de evaluare şi diseminare, calitatea parteneriatelor.
Am derulat doua proiecte europene Comenius. Unul dintre proiecte “ Dezvoltarea durabila intr-o societate europeana moderna, in special pe tema tineret , democratie si mediu”, cu parteneri din Suedia, Spania, Polonia, Ungaria , a fost un prilej pentru mobilitati si anume: vizita directorilor Daniela Mircea si Mihaela Diaconescu, in Epila, Spania- 19-24.05.2007 , schimbul de profesori – in Polonia si  participarea a opt elevi  la competitia de recitare in limba engleza organizata in Gyor, Ungaria; cei  8 elevi participanti la Competitia Internationala de Recitare in Limba Engleza s-au intors cu premii.
Proiectul  lingvistic“ Prin drama si muzica spre drepturile copilului ”cu o scoala partenera din Jonava, Lituania, a implicat 15 elevi din scoala noastra si o echipa de proiect formata din 12 profesori si a prilejuit  vizita in Lituania, Jonava, a echipei de teatru precum si a trei profesori.
In cadrul Programului  Comenius 2.2.C, doi profesori au beneficiat de burse individuale, in Malta, respectiv, Slovenia, un alt profesor beneficiind de o bursa oferita de Consiliul Europei , in colaborare cu Consiliul Britanic –Pestalozzi in Marea Britanie. Directorul scolii Daniela Mircea a realizat o vizita de studiu in cadrul Programului European Arion, in Malta.
Scoala s-a inscris in Programul eTwinning al Uniunii Europene , care faciliteaza legaturi dintre scoli prin intermediul internetului si a identificat parteneri din Spania si Portugalia pentru dezvoltarea de programe bi- si multilaterale in cadrul programului Lifelong Learning. Au fost create premise pentru initierea unui nou proiect multilateral, doi profesori: Mihaela Diaconescu si Andreia Pascu, urmand sa participe incepand cu 19 ianuarie, la vizita pregatitoare din Italia.
Liceul a fost implicat, prin directorul adjunct, in Programul “ Parteneriat cu societatea civila”, derulat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile ( FDSC) in parteneriat cu Parlamentul Romaniei si in  Proiectul “ Intarirea capacitatii financiare a ONG-urilor din Romania” finantat prin Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si implementat de FDSC. In cadrul Proiectului Parlamentul Tinerilor , finantat prin Programul “ Parteneriat cu societatea civila” al Camerei Deputatilor, am fost reprezentati de doi elevi. Fosta noastra eleva, Raluca Voicu , a participat la lucrarile Parlamentului Tinerilor si apoi la lucrarile Parlamentului European . Elevul Alexandru Florin Sinca a participat la lucrarile Parlamentului Tinerilor, precum si la alte evenimente  internationale : reuniunea absolventilor Institutului Transatlantic Benjamin Franklin “BFTF Alumni 06”- 2- 23 iulie, Danemarca si conferinta “ Waves of Democracy”, desfasurata in Rhodos, Grecia, in perioada 23 septembrie- 4 octombrie.
Profesor Mihaela Paduraru , a devenit multiplicator national pentru Programul Tineret in Actiune, contribuind la diseminarea informatiilor cu privire la acest program european .
Proiectul:“ Tineri pentru tineri, prin proiecte, pentru comunitate”, se deruleaza in cadrul Proiectului european :” Children and Youth as Builders of Civil Society in Romania” si  a primit finantare in valoare de 1000 Euro, in cadrul programului Matra al Guvernului Olandei.
Proiectul: ” Pro-mediu: prin scoala, pentru comunitate”, s-a derulat in iunie-decembrie, 2007, si a fost sustinut financiar cu suma de 27.400, 00 RON prin Programul de Granturi pentru Dezvoltare Scolara al MECT.  Din cele 2419 aplicatii depuse, MECT finanteaza 500 de proiecte, proiectul nostru fiind al 70-lea in ordinea punctajului obtinut. De asemenea, derulam Proiectul Agenda EU/RO-coordonator prof. Elena Nicolaescu. Agenda EU/Ro este principalul material didactic intr-un proiect desfasurat in 27 de tari si care vizeaza educatia formala si nonformala a tinerilor.
 Scoala a dezvoltat si in acest an diverse parteneriate si a derulat programe foarte diverse: Proiectul “Educatie pentru viata de familie”, desfasurat in parteneriat cu Fundatia Tineri pentru Tineri, Programul ECDL( European Computer Driving License) ,Programul Junior Achievement,
Programul Corpul Pacii, prin care s-a asigurat prezenta, in scoala, a unui vorbitor nativ de limba engleza , din SUA , Programul Eco-Teen-2006-2007, derulat in parteneriat cu Asociatia EST Bucuresti, Programul “ Ai grija de sanatatea ta!”, in partneriat cu ANTFCR , etc.
Liceul a derulat Programul Oracle , in cadrul caruia, elevii clasei a XI a A au promovat examenul pentru obtinerea certificatului international Oracle, pe baza acordului semnat intre MECT si Academia Oracle, profesroul indrumator fiind, Mihaela Paduraru, formator national .
La faza faza nationala a olimpiadei de limba italiana, gratie pregatirii deosebite oferite de prof. Alina Serban, au obtinut doua premii I :Bacioiu Ioana –clasa a IX a G si Catana Gabriela –clasa a XI a G. Eleva Secareanu Aura din clasa a XII a G a obtinut premiul III.
Liceul Teoretic Nicolae Titulescu, a trecut in iulie, proba bacalaureatului pe prima pozitie in judet, cu un procent de promovabilitate de 100%.
Scoala nostra a organizat editia I si II a Concursului Judetean de Creatie Literara „Ion Ruset , concurs care s-a bucurat de prezenta domnului Nicolae Prelipceanu, directorul revistei „Viata Romaneasca” ca presedinte al juriului. Concursul si-a propus ca obiectiv stimularea si promovarea potentialului creator al liceenilor cu aptitudini literare , incurajarea opiniilor elevilor privind fenomenul cultural dambovitean si national , formarea spiritului critic si analitic , necesar in aprecierea unor creatii literare si dezvoltarea interesului pentru literatura .
Am beneficiat de 300000 RON pentru reabilitarea tamplariei intregului spatiu scolar precum si refacerea sitemului de incalzire centrala
Ne-am simţit obligaţi faţă de cei dinaintea noastră să certificăm şi să consolidăm numele acestei instituţii, si impreuna, elevi si profesori am adugat noi succese la atât de frumoasa istorie a liceului devenit in acest an, Colegiul National Nicolae Titulescu.
Mulţumim tuturor colegilor noştri, actuali sau foşti profesori şi elevilor noştri dragi , cu care ne-am bucurat împreună de atât de multe şi diverse succese. Mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Primăriei oraşului Pucioasa, părinţilor, partenerilor noştri locali, naţionali sau europeni, pentru foarte buna colaborare.
 
 
 
Director, Daniela Mircea
Director adjunct, Mihaela Diaconescu